ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ KAΛΑΒΡΥΤΑ

2019-11-10 00:28

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ο ΣΑΦΑΝΣ θσ διοργανώσει τη Κυριακή 8/12/2019 ημερήσια εκδρομή στα Καλάβρυτα για να συμμετάσχει στον Αγώνα Δρόμου Θυσίας Καλαβρύτων..
Ο Αγώνας αυτός πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την Σφαγή (ή Ολοκαύτωμα) των Καλαβρύτων, κατά το οποίο εξολοθρεύτηκε σχεδόν όλος ο ανδρικος πληθυσμος της περιοχής και έγινε ολική καταστροφή της πόλης από στρατιώτες της 117ης Γερμανικής Μεραρχίας Καταδρομών, κατά τη διάρκεια της Κατοχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στις 13 Δεκεμβρίου του 1943.
Ας έχουμε στο νου μας ως Ελληνες ότι αυτή η Σφαγή θεωρείται η πιο βαριά περίπτωση πολεμικού εγκλήματος που συνέβη στην σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας καθώς επίσης και ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Μέχρι σήμερα ΚΑΝΕΝΑΣ από τους υπευθύνους των εγκλημάτων αυτών δεν λογοδότησε στη δικαιοσύνη ούτε και έχει καταβληθεί καμιά απολύτως αποζημίωση από το κράτος της Γερμανίας.
Ο Αγώνας Δρόμου τελεί υπο την αιγίδα της Γραμματείας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και η συμμετοχή του σ' αυτόν είναι δωρεάν για όλους.
H εκκίνηση θα δοθεί στις 11.30 πμ. μπροστά απ' το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος της Πόλης (όπου και ο τερματισμός).
Η διαδρομή είναι περίπου 10 χλμ. σχετικά επίπεδη με ελαφρές κατωφέρειες και ανωφέρειες και το χρονικό όριο τερματισμού έχει οριστεί για τη 1 ώρα και 50 λεπτά.
Η μεταφορά με το πούλμαν κατόπιν αποφάσεως ΔΣ θα είναι επίσης δωρεάν για όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του ΣΑΦΑΝΣ τα οποία θα δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους..
Για όσους δεν είναι μέλη του Συλλόγου, εφόσον προκύψει διαθεσιμότητα, απλά θα υπάρξει η επιβάρυνση της μεταφοράς,το κόστος της οποίας θα είναι 10 ευρώ.

Η ώρα αναχώρησης θα είναι το πρωί της Κυριακής στις 06.20 πμ  μπροστά από την κεντρική είσοδο του Αλσους Ν. Σμύρνης..
Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις θα γίνουν αποκλειστικά από τον Σύλλογο (και όχι μεμονωμένα).
Μετά τον αγώνα θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για καφέ ή φαγητό και λίγο πριν την αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Εκτελεσθέντων.

Επαφή

Σ.Α.Φ.Α.Ν.Σ. ΑΛΣΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
210 9329993 info@safans.gr